Hoe zet ik tekst om naar lettercontouren in Indesign?

Om te zorgen dat jouw teksten herkend worden door elke drukpers is het noodzakelijk dat jouw teksten te allen tijde om worden gezet naar lettercontouren. Zo voorkom je dat letters verspringen of rare tekens in je drukwerk verschijnen. In onderstaande video laat Koen zien hoe je dit in Adobe Indesign kunt doen.

Voordat je dit doet is het handig om te weten dat je de tekst niet meer aan kunt passen nadat je dit hebt gedaan. Het valt dus aan te raden om een backup op te slaan.

Wanneer je jouw bestand in indesign geopend hebt, selecteer je alle tekst die je om wilt zetten naar lettercontouren.

Je kunt meerdere tekstvakken tegelijk selecteren door Shift ingedrukt te houden wanneer je op de tekstvlakken klikt.

Wanneer je alle tekst geselecteerd hebt, kun je via tekst, en dan contouren maken, de tekst omzetten naar lettercontouren.

Wanneer je nu inzoomt en de direct selecteren tool aanklikt, zie je aan de blauwe bolletjes dat de tekst is omgezet naar lettercontouren.

Vergeet niet om dit ook voor je overige pagina’s te doen.

Je hebt nu de tekst omgezet naar lettercontouren.

Was dit niet helemaal duidelijk, of heb je andere vragen? kijk dan in ons helpcenter online, of neem contact met ons op. We helpen je graag.