Welk bestandstype moet mijn artwork hebben?

Het is belangrijk dat je jouw bestand aanlevert als een drukklaar document in .pdf, .jpg of .tiff.

Let op, Word (.doc), Powerpoint (.ppt), Excel (.xls) of andere bestandstypes uit het Microsoft Office pakket zijn niet geschikt voor professioneel afdrukken.

De programma's Adobe InDesign, Adobe Illustrator en Adobe Photoshop zijn de meest geschikte programma's voor de opmaak van drukwerk.

Als je geen toegang hebt tot deze programma's, zijn er nog vele andere programma's om een drukklaar bestand te maken. Waaronder gratis programma's zoals Scribus (Alternatief voor InDesign) of GIMP (Alternatief voor Photoshop).