Hoe maak ik een ontwerp voor Spot UV?

Een Spot UV afwerking betekent dat bepaalde elementen van het papier extra worden benadrukt met een glanzende laklaag. Deze lak wordt na het printen op het papier aangebracht waardoor het drukwerk diepte krijgt. Dit voelt aan als een reliëf op glad drukwerk, waardoor dit er letterlijk bovenuit springt.

Als je een product hebt besteld met een Spot UV afwerking, dan heb je professionele software nodig (zoals Adobe InDesign, Illustrator of Photoshop) om een geschikt ontwerp aan te leveren.

De delen van het ontwerp die je afgewerkt wilt hebben met Spot UV lak, zet je op een aparte pagina in het bestand. Voor Spot UV bedrukking is het van belang dat het Spot UV gedeelte van je ontwerp 100% zwart in CMYK wordt aangeleverd. Voor meer informatie kijk je in onze handleiding.

Houd er rekening mee dat de minimale lijndikte 1 pt is. Het positioneren van de laklaag kan iets afwijken. Wij houden bij het positioneren van de laklaag rekening met een geaccepteerde afwijking van 0.5 mm. Om deze reden raden wij af om dunne elementen, zoals lijnen of letters, met Spot UV af te laten drukken. Je krijgt het mooiste effect als je de grotere elementen laat benadrukken met Spot UV, zoals afbeeldingen of logo's.